Jsou závody a závody. Při jedněch na vás navlíknou tričko s reklamou a tak nějak to působí, že to je ten jediný účel, jinde máte pocit, že jste se ocitli na přátelské party u někoho na zahradě. Když jsem dobíhal do cíle Velké Kunratické, došlo mi, že jsem měl to štěstí potkat za poslední rok běžecké akce, které stojí za to, které mají unikátní atmosféru, chuť, vůni a zůstávají zaryty v paměti a že přišel čas obnovit sekci „AKCE“. Bude obsahovat zcela neúplný a nekonečný seznam akcí, které zcela subjektivně vybírám jako kvalitní, hodnotné, dobré a běženíhodné. Znamená to především to, že jsou organizovány se záměrem podporovat běh a běžce, ne prodávat produkt. A tím nechci nijak degradovat ostatní, komerčně zaměřené akce. Vůbec ne. Mají své místo, své opodstatnění, své publikum. Ale z mého hlediska jim chybí to něco málo navrch..

A to něco málo navíc měl i letošní Pražský maratón ve Stromovce. Krom toho, že tahle akce rozhodně patří do seznamu těch smysluplných a upřímných závodů, byla to první akce, na které závodil běžec pod vlajkou „RunFree.cz“. Pár týdnů před akcí mi napsal Jan Kačer (alias Johnny Drake), že by rád do kolonky „oddíl“ vyplnil RunFree.cz .. Paráda! Jasně! Super! Jestli to tady působí tak, že má jeden člověk na světě chuť napsat si adresu tohohle webu jako team za který běží maratón, dává to celý smysl. Johnny dostal triko runfree.cz, který se nikdy nikde nebude prodávat, a vyběhl .. Na fotce běžíme (ještě plni energie) kolem Pavla Beneše, který se na chvíli přidal. Super!

Běžet za RunFree.cz neznamená příslušnost k žádnému teamu, sportovnímu klubu, oddílu, spíš jenom souznění s hlavní myšlenkou, kterou se tu (snad) snažíme předávat: běhat volně, sobodně, bez zbytečností, myslet sám za sebe a radovat se z toho. Zní to jako klišé, ale moc pěkně se s tím žije!))

HD\

This site is protected by Comment SPAM Wiper.